Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Запобіжний захід Порошенку обиратиме сумновідомий суддя Печерського суду Вовк

  • 16.06.2020, 16:58
  • 712

Суддя Печерського суду Сергій Вовк у четвер 18 червня обиратиме запобіжний захід п’ятому Президенту, лідеру партії «Європейська Солідарність» Петру Порошенку.

Про це свідчить сповіщення, яке оприлюднили адвокати Порошенка.

«Клопотання розписане на суддю Вовка, що нас абсолютно не дивує. Про суддю Вовка існує циркулююча серед юристів думка, що він пов'язаний з Офісом президента. Суддя Вовк вів процес Луценка, його намагалися звільнити, і він відновився на посаді судді. Суддя Вовк розглядав і виносив рішення по попередніми клопотаннями ДБР в рамках серії справ проти Порошенка. Те, що це клопотання в силу низки причин виявилося розподілене на суддю Вовка — це очікувано і нас це не здивувало», — наголосив адвокат Ілля Новіков.

Суддя Печерського суду Сергій Вовк відомий, зокрема, тим, що відправив у в'язницю Юрія Луценка; дозволив колишньому заступнику голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрію Портнову стягнути з держави 7 млн грн за шкоду репутації. У грудні 2019 року Сергій Вовк ухвалив рішення про запобіжні заходи підозрюваним у вбивстві журналіста Павла Шеремета, відправивши Андрія Антоненка та Юлію Кузьменко у СІЗО, Яну Дугар — під домашній арешт.

Схожі новини