Передплата 2024 «Добра кухня»

Укрпошта отримала престижний грант від уряду Японії: на що підуть кошти

  • 15.06.2020, 18:15
  • 859

На грант Міністерства комунікації та внутрішніх справ Японії і японського Фонду з питань фінансової доступності Укрпошта планує закупити і встановити POS-термінали у селах із населенням менше 3 тис. жителів

Про це повідомляє пресслужба Укрпошти.

«Укрпошта отримала грант Міністерства комунікацій та внутрішніх справ Японії і японського Фонду з питань фінансової доступності на 80 тисяч доларів США в рамках програми Всесвітнього поштового союзу (ВПС)», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці кошти призначені на закупівлю POS-терміналів для їх встановлення у відділеннях в сільській місцевості з населенням менше 3000 жителів. Це дозволить здійснювати безготівкові розрахунки за спожиті товари та послуги населенню віддалених населених пунктів, в яких відсутні банківські установи: приймати платіжні картки для оплати комунальних послуг, поштових переказів, операцій зняття готівки, тощо.

«Уже не перший рік Укрпошта бореться за те, аби 15 млн. українців у 27 тисячах невеликих міст і сіл мали доступ до сучасних фінансових послуг. Вже зараз ми інвестуємо у розвиток інфраструктури: закуповуємо авто, комп’ютери, оновлюємо IT-системи, навчаємо працівників. Приємно, що Уряд Японії оцінив наші ініціативи в поширенні фінансової інклюзії в Україні та висловив їм свою підтримку, виділивши грант на придбання POS-терміналів», — цитує пресслужба слова директора Укрпошти Ігоря Смілянського.

За даними Укрпошти, тендер на придбання POS-терміналів заплановано провести до кінця цього року через систему Prozorro.

У пресслужбі додали, що протягом двох років Укрпошта бере на себе зобов’язання забезпечити витрати на обслуговування та експлуатацію POS-терміналів, при цьому не витрачаючи жодної гривні з державного або місцевих бюджетів.

Читайте також: Благодійний фонд ПриватБанку виграв грант уряду Японії у 75 000 $

Так, враховуючи потреби населення України вже зараз у найбільших 3100 поштових відділеннях Укрпошти встановлені та працюють понад 5 тис. POS-терміналів, а додатково придбані пристрої забезпечать можливість розраховуватись безготівково ще майже 1 млн. громадянам.

На початку червня державна Укрпошта вже продала сім об'єктів непрофільної нерухомості в системі Prozorro на суму приблизно 90 млн. грн. при стартовій ціні в 25 млн. грн.

Схожі новини