Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Годі повертати поплічників Януковича! Порошенко закликав чинну владу зупинити повзучий російський реванш

  • 15.06.2020, 15:32
  • 696

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко звернувся до нинішньої влади під стінами Київського апеляційного суду, де відбувається засідання у справі про державну зраду Януковича

«Сьогодні тут вирішується подальша доля нашої держави, і кожен має докласти максимум зусиль для того, щоб захистити майбутнє України. Ви чули в цьому залі, що „п'ята колона“, поплічники Януковича намагаються виправдати його кліку, яка здала Україну Росії. Які ще докази потрібні, коли ці злочинці написали листа і всупереч Конституції і законодавству України запросили окупантів до України? Це доведено і не спростовано ніким», — нагадав Порошенко про події зими 2014 року.

П’ятий Президент наголосив, що мета Януковича і його поплічників — перекласти відповідальність з країни-агресора на українців.

«На жаль, я вимушений це констатувати, що за чинної влади в Україну ці поплічники почали повертатися. Притім повертатися, використовуючи і відчуваючи власну безкарність, — а ще й прорвалися до лав нашої влади», — зазначив Порошенко.

«Вони називають події 2014 року і Революції Гідності заколотом, захопленням влади. Вони уникають слова „агресія“. Вони уникають називати того, хто має нести відповідальність за цю агресію. І попризначали в керівництво найвищих правоохоронних органів держави адвокатів Януковича. В Офісі президента перебувають адвокати Єфремова, які координують роботу правоохоронних органів і судів щодо переслідування не тих, хто вбивав українців, не тих, хто працював на Росію. Ні, вони переслідують добровольців та волонтерів, Марусю Звіробій і Софію Федину, Тетяну Чорновіл і Стерненка, переслідують добровольців, які проходили по справі Шеремета», — наголошує Петро Порошенко.

Він подякував активістам, які прийшли під стіни Апеляційного суду, щоб висловити свою чітку позицію про неприпустимість реваншу.

«Бо першими приїдуть поплічники Януковича, другим приїде сам Янукович, а третім, а може й першим, — Путін. І нам, народу, який заплатив таку високу ціну за свободу, не можна цього допустити», — переконаний лідер «Європейської Солідарності».

Він звернувся до нинішньої влади із вимогою припинити спроби ревізії подій Революції Гідності на догоду Путіну та проросійським силам.

«Це ваша відповідальність — зупинити повзучий російський реванш, це ваша відповідальність — довести, що ті так звані „12 пунктів плану Кремля“ — це не ваше завдання, спростувати вашими прямими діями. Я твердо переконаний, що Україна зараз має зупинити ці події, бо ці події дуже схожі на ситуацію листопада 2013 року. Економіка падає, влада недосвідчена, не здатна зупинити пандемію коронавірусу, зате намагається перемогти відсутність хліба та сала в українців відосиками і поп-корном», — застерігає Порошенко.

Він також наголосив, що громадянське суспільство і демократична опозиція не дозволять реалізувати путінські сценарії в Україні. «Ми сильні, ми разом, ми зупинимо повзучий російський реванш. Саме тому сьогодні я тут, саме тому сьогодні ви всі тут. Ми разом переможемо», — переконаний п’ятий Президент.

Схожі новини