Передплата 2024 «Добра кухня»

Розкокошився: Путін пообіцяв створити засоби для протидії гіперзвуковій зброї

  • 15.06.2020, 10:35
  • 676

Президент РФ Володимир Путін заявив, що поки інші країни створюватимуть гіперзвукову зброю, у Росії вже будуть системи для боротьби з нею

Про це пише «Інтерфакс».

«Вона з'явиться. Але мені здається, що ми зможемо приємно здивувати наших партнерів, бо коли у них ця зброя тільки з'явиться, у нас вже будуть засоби боротьби з нею», — заявив президент РФ.

За його словами, сьогодні протидіяти гіперзвуковим ракетам не може ніхто: «Швидкості такі, що взяти їх неможливо».

«У цьому унікальність нашого сьогоднішнього становища. Повторюю ще раз: з великим ступенем імовірності у нас засоби боротьби з гіперзвуковою зброєю з'являться тоді, коли у провідних країн світу цю саму гіперзвукову зброю тільки зроблять».

«Я завжди говорив, що провідні військові держави світу безумовно будуть володіти такою ж зброєю, яка є сьогодні у Росії, я маю на увазі гіперзвукову зброю. Але поки з 2018 року ця гіперзвукова зброя так ні в кого й не з'явилася ще».

В інтерв'ю Путін також назвав дивною критику поправок до Конституції Р Ф партією КПРФ під приводом появи в країні «диктатури», зазначивши, що зміни в основний закон навпаки обмежують владу глави держави.

«Якщо сьогодні президент сам утверджує голову уряду за згодою Держдуми, а потім без жодної згоди парламенту країни фактично призначає міністрів, то ситуація змінюється кардинально».

Читайте також: Чому Путін так поспішає з обнуленням

«Тепер остаточне рішення щодо голови уряду приймає сам парламент, так само і щодо міністрів, а президент у запропонованому варіанті Конституції не має права їх відхилити. Істотна частина повноважень передається парламенту».

Нагадаємо, у лютому 2019 року президент Росії Володимир Путін заявив, що в США повинні добре подумати, перш ніж розміщувати свої ракети в Європі, оскільки в РФ готові відповісти на загрози розгортанням нових видів озброєння.

У лютому 2020 року міністр оборони Р Ф Сергій Шойгу заявив, що в Росії на Північному флоті тривають випробування новітньої гіперзвукової зброї.

Схожі новини