Передплата 2024 «Добрий господар»

Затоплені будинки та вулиці: села на Буковині пішли під воду

  • 15.06.2020, 11:15
  • 1 613

У Чернівецькій області вирувала негода. Висока вода забрала життя молодого хлопця на Буковині. Він раптово зник напередодні, коли йшов додому. Тіло знайшли на пасовищі поблизу річки, правоохоронці припускають, що його захопила течія

Про це йдеться у сюжеті ТСН.Ранок.

Безслідно зник і житель Вижницького району. Він намагався переїхати струмок та впав у воду. Чоловіка розшукують.

Напередодні у Чернівецькій області через негоду затопило село та відрізало від світу цілий район. Потоки води були такі сильні, що зносили все на своєму шляху. Відео, на якому видно, як стрімкий потік води несеться подвір’ям одного з господарств у Ростоках, зняли місцеві мешканці. Дощова вода вкупі з камінням та землею просто зносить все на своєму шляху, ламає паркани та затоплює хати.

Підтоплені господарства, гаражі, сараї. Люди лиш почали рахувати збитки. Кажуть, що спочатку була гарна погода, але потім небо потемніло за лічені хвилини.

Працівники сільради обходять господарства і складають акти пошкоджень. «Буду звертатись до влади, щоб дали відшкодування», — каже Марія Джуряк, сільська голова с. Ростоки.

Читайте також: У Китаї небачена повінь. Постраждали понад 2,6 млн осіб (фото, відео)

Через надмірні опади з берегів вийшла річка Черемош. Ще вчора поблизу водойми була дорога до районного центру Путила. Внаслідок дощів її затопило, тож дістатись райцентру із Чернівців нині неможливо. Шматок дороги протяжністю в кілька кілометрів гірська річка просто затопила, перервавши сполучення з райцентром.

Постраждала від зливи і дорога всеукраїнського значення на межі Чернівецької та Івано-Франківської областей: вода з гір принесла купу каміння та стовбурів дерев, перекривши трасу.

Схожі новини