Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні готують документи для повного скасування ЗНО: освітяни забили на сполох

  • 14.06.2020, 18:15
  • 2 025

Освітній омбудсмен заявив, що інформацію про підготовку документів щодо скасування ЗНО він отримав відразу від трьох джерел

Про це у Facebook повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов. Він уточнив, що отримав таку інформацію від трьох незалежних джерел. Її також підтвердила радниця міністра освіти Іванна Коберник.

«Протягом години я отримав інформацію відразу з трьох незалежних джерел, що у високих владних структурах готуються документи про скасування ЗНО взагалі. Інформація надійшла від людей, яких я давно знаю і яким довіряю, хоча поки не підтверджена офіційно», — написав Горбачов.

Зі свого боку Коберник уточнила, що підтверджує цю інформацію, яку вона також отримала від трьох незалежних джерел.

Читайте також: ЗНО-2020 в умовах карантину: роз'яснення щодо проведення

«Все серйозно і сумно. І ні, скасувати ЗНО хочуть не для захисту прав дітей, а для повернення (корупційних) схем під час вступу», — наголосила вона.

Горбачов пояснив, що в разі скасування ЗНО в освітню сферу повернуться хабарі і корупція.

«Це означає, що, скориставшись ситуацією з пандемією, деякі поки невідомі (але скоро точно стануть відомі) персонажі планують повернути в українську освіту хабарі і корупцію під час вступних іспитів до установ вищої освіти. Це означає, що обдаровані діти з сімей навіть середнього достатку втратять можливість тільки за рахунок власного таланту і працездатності потрапити в омріяний університет, тому що у них немає грошей на хабарі. Це означає, що ми остаточно втрачаємо шанс на те, що українська вища освіта буде розвиватися і матиме шанс досягти світового рівня. Це означає ще більшу „втечу умів“ у закордонні університети», — озвучив він ризики.

Нагадаємо, у Києві вчителі забили тривогу через відсутність засобів захисту для учасників зовнішнього незалежного оцінювання.

Схожі новини