Передплата 2024 ВЗ

"Квартал 95" вскочив у гучний скандал: гумористів звинуватили у плагіаті жартів

  • 14.06.2020, 14:35
  • 2 321

Українська гумористична студія "Дизель шоу" звинуватила "Квартал 95" у крадіжці жартів

Так, нібито «Квартал» перезняв і видав за свій номер «Дизеля» про вивчення англійської мови, який останні показували глядачам 5 років тому (у 2015 році). У Facebook був опублікований ролик, який доводить ймовірне порушення авторського права «кварталівцями».

Між двома українськими гумористичними проєктами виник серйозний конфлікт.

«Напевно миші, які з'їли зерно в Держрезерві, влаштувалися авторами до колег з „Кварталу“. І тепер сценарії можна не вигадувати, а просто перезнімати чужі номери. Приємно, що нас уже вважають „живими класиками“, але авторське право в нашій країні ніхто не відміняв. Чи ми чогось не знаємо?!» — обурилися представники «Дизель шоу».

Багато користувачів мережі і шанувальники студії були шоковані такою інформацією про «Квартал». Вони зазначили, що ті «давно себе вичерпали». Інші ж вказали, що це не перший випадок плагіату жартів у «Кварталу 95».

Читайте також: Бізнес на крові: «95 Квартал» продав серіал свого виробництва російському каналу

«Квартал вже давно вичерпав себе, перетворився на відстій! Ще в період КВН вони не гребували крадіжками, але так відверто ще цього не робили», — написали фанати «Дизеля».

Інші, навпаки, вказали, що у «Дизель шоу» повелися некоректно, оскільки не стали спочатку обговорювати проблему з колегами, а вирішили одразу виставити на загальний огляд.

«Хлопці, ви серйозно?! Якщо у вас є претензії до „Кварталу“, будьте ласкаві — з'ясовуйте це між собою! Навіщо в це вплутувати фанатів двох чудових передач?», — обурилися вони.

Зазначимо, пресслужба студії «Квартал 95» не прокоментувала інцидент.

Схожі новини