Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зеленський вимагає від Кабміну рішень щодо стримування Covid-19

  • 13.06.2020, 18:33
  • 1 093

Президент висловив стурбованість кількістю нових випадків зараження

Президент України Володимир Зеленський тримає на контролі ситуацію з поширенням коронавірусної інфекції та чекає від уряду прогнозів і рішень у зв’язку зі збільшенням кількості підтверджених випадків Covid-19.

Про це він заявив під час селекторної наради з Кабінетом міністрів і правоохоронними відомствами, повідомляє пресслужба глави держави.

«Уже третю добу в нас значно вища кількість лабораторно підтверджених випадків зараження. Я просив визначити причину й очікую від вас прогнозів та рішень», — сказав Зеленський.

Президент висловив стурбованість кількістю нових випадків зараження.

Читайте також: Плюс 132 за добу: на Львівщині 2658 підтверджених випадків інфікування коронавірусом

«Треба ретельно перевіряти магазини, ринки, громадський транспорт — місця, де можуть бути скупчення людей. Відповідальність за ці скупчення — на закладах та платформах, які мають забезпечити безпеку, прописану Кабінетом міністрів», — наголосив глава держави.

У свою чергу міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначив, що занепокоєння викликає підвищена кількість госпіталізованих з ознаками коронавірусної інфекції, пневмоній, а також збільшення виявлених випадків зараження.

«Причини для паніки немає, але є „дзвіночки“, які вимагають реакції», — підкреслив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль і запропонував визначитися з моделлю посилення контролю заходів адаптивного карантину.

Глава уряду також зауважив, що міжнародний досвід демонструє дієвість адміністративної відповідальності.

Схожі новини