Передплата 2024 ВЗ

Польща відкрила свої кордони із сусідніми країнами ЄС

  • 13.06.2020, 11:54
  • 701

Після трьох місяців дії обмежень на в’їзд для іноземців влада Польщі знову відкрила свої кордони з усіма сусідніми країнами Євросоюзу

Прикордонний контроль на ділянках польського кордону скасовано в ніч на суботу, 13 червня. Ще напередодні припинилися перевірки на литовсько-польському кордоні, а вже з суботи опівночі скасування обмежень поширили на кордон з Німеччиною, Чехією та Словаччиною, передає інформагенція dpa.

Крім того, польська влада послабила вимоги до тих, котрі прибувають до країни з-за меж ЄС. Водночас контроль на кордонах з Україною, Білоруссю і російським ексклавом Калінінград поки що зберігається.

13 березня через пандемію Covid-19 уряд у Варшаві закрив свої кордони з іншими країнами-членами ЄС для іноземців з метою запобігти подальшому поширенню коронавірусу. Винятки допускалися лише для людей з дозволом на постійне проживання в Польщі, для водіїв вантажівок і дипломатів. Так само поляки, які повернулися з-за кордону, мусили перебувати в карантині протягом 14 днів.
Водночас громадяни Росії, Білорусії та України матимуть право на в’їзд до Польщі, якщо вони в шлюбі з громадянами Польщі або є дітьми польських громадян чи мають дозвіл на роботу в Польщі. Так само працівники з цих країн, які прибувають на роботу до Польщі, не мусять перебувати в 14-денному карантині після в’їзду.

Схожі новини