Передплата 2024 «Добрий господар»

За Порошенком ведеться незаконне стеження

  • 12.06.2020, 13:36
  • 925

За п’ятим Президентом України, лідером партії «Європейська Солідарність» Петром Порошенком ведеться незаконне стеження.

Про це на брифінгу повідомив співголова фракції «Європейська Солідарність» у Верховній Раді Артур Герасимов.

Він оприлюднив фотографії автівок з неіснуючими в базі номерними знаками, які були зафіксовані поблизу помешкання п’ятого Президента. Герасимов наголосив, що «Європейська Солідарність» вимагає від президента Зеленського відповіді на питання, хто і з якою метою санкціонує незаконні стеження за лідером партії.

«Вчора неподалік від його дому були зафіксовані невідомі автомобілі марки Toyota та Volkswagen, та мікроавтобус Volkswagen, в яких знаходилися невідомі люди, які відмовилися представитися, назвати себе. А що стосується номерів, які були на цих машинах, то таких номерів в природі не існує. І в базі номерів цих номерів немає. Це говорить тільки про одне: це номери прикриття і підтверджує той факт, що за Петром Порошенком ведеться незаконне стеження», — зазначив Герасимов.

Він зауважив, що порушення закону стосовно лідера «Європейської Солідарності» стали системними. «І порушення політично вмотивованих справ правоохоронними органами, і незаконні спроби вручення підозр, які ви бачили цього тижня, і незаконне стеження, про яке ми зараз говоримо. І незаконне прослуховування телефонів лідерів опозиції», — констатував Герасимов.

«Ми звертаємося до Зеленського, який, як ми всі почули із заяв його соратників, зосередив у себе абсолютну владу в країні: хто веде це незаконне стеження? Бо всі розуміють, що центр цього незаконного стеження, центр незаконного прослуховування телефонів лідерів опозиції, та й пульт від всього цього знаходиться на вулиці Банковій, де знаходиться кабінет Зеленського», — переконаний Артур Герасимов.

Він також наголосив, що питання незаконної діяльності силовиків набагато ширше, аніж тільки переслідування Порошенка.

«Подивіться, що коїться. Позавчора — незаконна спроба вручати підозру п’ятому Президенту України. Після того ви всі бачили вручення підозри патріоту України Стерненку. Ви бачите, що робиться у справі Шеремета, ви бачили незаконне спостереження так само за Національним музеєм Гончара і його керівництвом. Ви бачили обшуки сьогодні вранці у міністра інфраструктури Омеляна. Виникає дуже стійка думка, що всі, хто критикує владу, сьогодні отримують миттєву реакцію правоохоронних органів», — зазначає Герасимов.

«Європейська Солідарність» жорстко вимагає від пана Зеленського і державної репресивної машини відповісти на три питання. Перше — хто віддав наказ про незаконне стеження за п’ятим Президентом України Петром Порошенком. Друге — хто веде це незаконне стеження за п’ятим Президентом України Петром Порошенком. І третє питання — а кого ще з лідерів опозиції — з тих, хто сьогодні справедливо критикує цю недолугу і непрофесійну владу, також так незаконно «ведуть» і незаконно прослуховують. Оці три питання", — перелічив представник «Європейської Солідарності».

Схожі новини