Передплата 2024 «Добра кухня»

У Києві поки не відкриють кафе та ресторани, - МОЗ

  • 12.06.2020, 11:57
  • 777

У Києві станом на 12 червня не можуть перейти до наступного етапу ослаблення карантину й повністю відкрити кафе та ресторани.

Це не дозволяє зробити високий показник інцидентності в столиці — кількість хворих за останні сім днів. Про це повідомили під час брифінгу в Міністерстві охорони здоров'я і на сайті Київської міської ради.

«Виходячи з сьогоднішньої епідеміологічної ситуації в місті Києві, перехід в етап, де є відкриття ресторанів, неможливий. Тому що основний показник інцидентності, тобто кількості захворювань за останні сім днів, зростає і перевищує допустимі норми», — сказав під час брифінгу глава МОЗ Максим Степанов.

Читайте також: Плюс 683 за добу: коронавірус в Україні не вщухає

У КМДА наголосили, що ресторани і кафе в столиці відкриють в перший же день, коли показники епідеміологічної ситуації будуть відповідати постанові Кабінету міністрів.

«Для того, щоб відкрити ресторани і кафе в місті з можливістю обслуговувати всередині, повинні фіксувати не більше 50 випадків захворювання в день», — зазначив радник Київського міського голови Володимир Бондаренко.

Схожі новини