Передплата 2024 «Добра кухня»

Маска не допоможе: вчені назвали головний шлях інфікування коронавірусом

  • 11.06.2020, 13:55
  • 2 785

Передача коронавірусної інфекції від зараженої людини до здорової в більшості випадків відбувається через руки

Про це в інтерв'ю «Укрінформу» заявила директорка Департаменту охорони здоров'я КМДА Валентина Гінзбург. Вона закликала українців дотримуватися елементарних правил гігієни.

За її словами, спалахи захворювань COVID-19 не тільки в столиці, але й загалом по Україні, відбуваються через недотримання людьми карантинних обмежень.

«Ми не можемо нескінченно тримати людей в будинках, це не вихід. З іншого боку, люди повинні дотримуватися всіх карантинних вимог… До речі, COVID-19 спровокував розмови про те, про що ніхто раніше не говорив: майже 90% захворювань передається через руки», — зазначила Гінзбург.

Читайте також: Кота в мішку не сховаєш: у Китаї визнали, що коронавірус поширився не з ринку в Ухані

Чиновниця вважає, що вітчизняна медична галузь вживає всіх необхідних заходів, щоб кількість нових хворих зменшувалася, але водночас щось зі свого боку повинні робити й самі громадяни.

«Якщо, наприклад, ви взялися за десять ручок різних установ і під'їздів, а потім потерли очі або під носом — ви можете захворіти. І навіть зараз не слід дозволяти людям спокійно розпивати каву у компанії, тому що в кожному потенційно є COVID-19», — стверджує Гінзбург.

Нагадаємо, дослідники з Німеччини перевірили, на яких поверхнях у будинках може жити COVID-19. Виявилося, що найвища концентрація вірусу присутня у стічних водах із раковин.

Схожі новини