Передплата 2024 ВЗ

Терористи рознервувалися не на жарт: відбулося чергове засідання ТКГ за участі переселенців як представників ОРДЛО

  • 11.06.2020, 11:35
  • 1 165

У середу, 10 червня, відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи, в якому вимушені переселенці взяли участь як представники окупованих Росією територій Донбасу

Про це повідомляє Офіс президента України.

«Відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ), яке проходило у форматі відеоконференції за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей України у складі української делегації», — йдеться у повідомленні.

В ОПУ наголосили, що переселенці як представники ОРДЛО братимуть участь у засіданнях ТКГ на постійній основі.

«Українська сторона поінформувала учасників консультацій, що радники української делегації — представники ОРДЛО України братимуть участь у роботі груп ТКГ та у форматі ТКГ на постійній основі», — повідомляє ОПУ.

Учасник засідання журналіст Денис Казанський повідомив, що представники «ЛНР» і «ДНР» виступали проти участі переселенців як представників ОРДЛО, проте самі не підіймали наявних на окупованій Росією території проблем.

Читайте також: Двох ймовірних бойовиків «ЛДНР» затримали на блокпості поблизу Маріуполя

«Вчора представники ОРДЛО з російської сторони сильно нервували через нашу участь у переговорах. Родіон Мірошник кричав, що ми не можемо представляти окремі райони Донбасу, оскільки давно вже там не живемо (спочатку змусили виїхати, тепер хваляться цим). Але ось яка справа. Я хоч і перебуваю в Києві, розповідаю про реальні проблеми людей, які проживають в ОРДЛО. Кажу про конкретні факти порушення прав людини і економічні злочини на тій території (розпил підприємств, викрадення людей і т.д.) Піднімаю проблеми закриття шахт і боргів із зарплати. А Мірошник, Дейнего і інші „патріоти Донбасу“, хоч і сидять в Луганську — про це не говорять. Більш того, вони перебувають в угрупованнях, які людям ці проблеми і створюють», — написав Казанський.

Як приклад Казанський навів проблеми шахтарів у окупованому Антрациті Луганської області.

«Уже кілька днів поспіль я розповідаю на ютубі про шахтарські протести в Антрациті (місто під контролем формувань „ЛНР“). Там робітники шахти „Комсомольська“ зажадали свою зарплату за кілька місяців. Але бойовики не стали повертати їм гроші, а замість цього ввели блокаду шахтарської селища, відключили мобільний зв'язок і соцмережі. А потім включився звичайний для „народної республіки“ каток репресій — найактивніших страйкарів викрало так зване „МГБ“. Свою участь у ТКГ я буду використовувати для розголосу таких фактів. Сьогодні передам всю інформацію по Антрациту в гуманітарну групу», — написав Казанський.

Нагадаємо, під час першого засідання ТКГ за участі переселенців як представників ОРДЛО представники «ЛДНР» нервували, хамили, і намагалися чинити провокації.

Схожі новини