Передплата 2024 «Добра кухня»

Справа MH-17: у суді розкрили свідчення очевидця запуску ракети 

Є свідок, який бачив «Бук», солдат у танкістських шоломах і запуск ракети, якою було збито МН17, - прокурор 

Під час слухань у справі збиття малайзійського Боїнга в небі над Донбасом прокурор розповів, що у слідства є очевидець пуску ракети та поділився його свідченнями.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Про існування свідка запуска ракети стало відомо ще в лютому. Представник прокуратури Тейсі Бергер повідомив у середу в рамках попередніх слухань, що свідок проходить у справі як X48.

«Цей свідок заявляє, що 17 липня 2014 року у другій половині дня, біля блокпоста самопроголошеної ДНР на дорозі зі Сніжного до Саур-Могили, він побачив, як їхав Бук, і через кілька хвилин почув і побачив, що ракета була запущена. X48 бачив, як загорілося поле, і знав, де була запущена ракета», — деталізував прокурор.

За його словами, це те ж саме місце, яке зображено на супутникових знімках.

«X48 стверджує, що після запуску ракети „Бук“ виїхав на дорогу, а також, що було чотири солдати в однаковій формі. Уніформа була кольору хакі, вони були в танкових шоломах. Ці солдати виглядали не так, як ті, що стояли на блокпості», — переказав свідчення свідка Бергер.

Прокурор стверджує, що цього свідка заслухав слідчий суддя в 2016 році. Державній прокуратурі надали можливість поставити йому кілька письмових запитань. Слідчий суддя вважає, що свідчення X48 «надійні».

Прокуратура хотіла б опитати свідка ще раз, скерувавши слідчого суддю для безпечного допиту. Зокрема, прокуратуру цікавлять деталі про чотирьох солдатів і те, що з ними сталося після пуску ракети.

Схожі новини