Передплата 2024 «Добра кухня»

Медіаспрут: Медведчук виявився співвласником телеканалу "1+1"

  • 10.06.2020, 19:35
  • 1 458

Відповідно до декларації свого чоловіка Оксані Марченко належить компанія Bolvik Ventures LTD з власності "1+1"

Про це повідомляє «Детектор медіа».

Голова партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук у своїй декларації серед компаній, які належать його дружині, вказав Bolvik Ventures LTD, зареєстровану на Британських Віргінських островах. Ця компанія присутня також у структурі власності «1+1», оприлюдненій на сайті (документ оновлений 2 березня 2020 року).

На це у своєму пості звернула увагу журналістка Інна Гаврилова.

Відповідно до структури власності «1+1» 100% довірча участь у Bolvik Ventures LTD у Ігоря Суркіса (він є власником істотної участі). Bolvik Ventures LTD має частку у ще двох іноземних компаніях: 49,999% Dyson Investment LTD (Невіс) та 33,33% у Caddoa Limited (Кіпр).

У пресслужбі «1+1» на прохання прокоментувати стосунок до власності каналу Віктора Медведчука зазначили: «Ми наразі не можемо коментувати цю інформацію, оскільки для нас вона теж є новою. Юристи медіагрупи направили відповідні запити до компаній, які входять до структури власності телеканалу, й очікуємо відповідь».

«Детектор медіа» звернувся за коментарем пана Медведчука до його прессекретаря Олега Бабаніна із запитаннями про те, який зв'язок має лідер партії ОПЗЖ до «1+1» з огляду на власність Bolvik Ventures LTD. У розмові пан Бабанін зазначив, що зв'язок очевидний і пообіцяв допомогти з коментарем.

Читайте також: Три сотні ікон, сотні фірм та люксові автомобілі: кум Путіна задекларував найцінніше

Оксана Марченко розмовляти з «Детектор медіа» відмовилась і порадила звернутися до її піарменеджера.

«Детектор медіа» надіслав запитання колишньому керівнику «1+1 медіа» та міністру культури та інформаційної політики Олександру Ткаченку. А також намагається отримати коментар у колишніх власників «1+1» Олександра Роднянського та Бориса Фуксмана.

Нагадаємо, соратнику Віктора Медведчука Тарасу Козаку належать канали «112 Україна», NewsOne і ZIK. Віктор Медведчук задекларував понад 60 млн. грн доходів за 2019 рік, із них — 180 тис. грн депутатської зарплати, а його дружина, колишня телеведуча Оксана Марченко отримала понад 258 млн. грн дивідендів.

Схожі новини