Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Danone припиняє скандальну рекламну компанію з терористом Пореченковим

  • 10.06.2020, 17:35
  • 1 037

Французька компанія Danone припиняє рекламну кампанію за участі російського актора Михайла Пореченкова, яку запустило представництво компанії Danone Russia

Про це заявив посол України у Франції Олег Шамшур на своїй сторінці у твіттер.

«Маю для вас добрі новини. Щойно мені зателефонував Генеральний секретар Danone Франція Матіас Вішера. Компанія припиняє рекламну кампанію за участі Пореченкова. Швидка і адекватна реакція. А от тепер, коли апетит вже не псують, смачного», — написав посол у Twitter.

Раніше компанія Danone Russia випустила рекламний ролик з Пореченковим, який перебуває в розшуку в Україні у справі про «терористичний акт або погрозу його вчинення». Оприлюднення відео викликала критику на адресу Danone.

В українському представництві компанії заявили, що їм прикро через ситуацію, що склалась, але вони не можуть «впливати на формування рекламної, комерційної та комунікаційної політик інших країн, зокрема і Росії».

Читайте також: Пореченков, який розстрілював кіборгів у Донецьку та «громадянин ДНР» Охлобистін агітують за Зеленського

Служба безпеки України в 2015 році оголосила Пореченкова у розшук. Російського актора підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 258 Кримінального кодексу (терористичний акт або погроза його вчинення).

30 жовтня 2014 року Пореченков побував у контрольованому проросійськими бойовиками Донецьку. Пізніше було поширене відео, на якому Пореченков, одягнутий у каску з написом «Преса», стріляє з кулемета.

У Держкіно України в 2015 році заборонило показ 69 фільмів із участю Пореченкова.

Схожі новини