Передплата 2024 «Добрий господар»

Вбивство прем'єр-міністра: у Швеції розкрили резонансний злочин 30-літньої давнини

  • 10.06.2020, 15:35
  • 913

У Швеції офіційно закінчили розслідування вбивства прем'єр-міністра Улофа Пальме, якого застрелили 28 лютого 1986 року

Прокурор Крістер Петерссон заявив, що вбивцею виявився Стіг Енгстрьом, передає видання Expressen.

Слідство встановило всі деталі та відновило події дня вбивства чиновника. Так, 34 роки тому Улоф Пальме разом з дружиною Лісбет виходили з кінотеатру в Стокгольмі. На виході з будівлі зловмисник вистрілив в прем'єра та його дружину. Однак жінка вижила і пізніше впізнала стрілка. Ним виявився дрібний злочинець і наркоман Крістер Петтерссон (за дивним збігом обставин майже повний тезко прокурора у цій справі).

У 1989 році прокуратура висунула йому звинувачення, але через кілька місяців апеляційний суд звільнив підозрюваного. Петтерссон помер в 2004 році. Водночас місцеві ЗМІ писали, що перед смертю він зізнався у вбивстві прем'єра.

Однак прокурор Петерссон повідомив, що справжнім вбивцею виявився Стіг Енгстрьом. Чоловік працював у страховій компанії Skandia біля місця вбивства. Також він проходив свідком у перші дні слідства у справі про вбивства Пальме. Але тільки кілька років тому його стали розглядати, як основного підозрюваного у вбивстві.

Читайте також: Був за крок від таємниці коронавірусу… Саме через це доктора Бінг Лю й убили?

Але Енгстрьом наклав на себе руки у 2000 році, тому вже неможливо встановити істину. За версією слідства, Енгстрьом застрелив Пальме через ліві погляди прем'єр-міністра.

«Оскільки Стіг Енгстрьом помер, я не можу висувати звинувачення і проводити допити. Тому я вирішив закрити попереднє розслідування», — підсумував прокурор.

Нагадаємо, Швеція опинилася в лідерах по смертності від COVID-19 в Європі.

Схожі новини