Передплата 2024 «Добрий господар»

В Україні незабаром перерахують пенсії: хто і скільки отримає

  • 10.06.2020, 15:15
  • 2 956

В Україні 1 липня підвищать мінімальну і максимальну пенсію. Окремі українці зможуть претендувати на надбавку в розмірі 740 грн

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL. Так, всі українці на заслуженому відпочинку повинні отримувати пенсії від одного до десяти прожиткових мінімумів. Зараз це від 1638 до 16 380 грн, а з 1 липня — від 1712 до 17 120 грн. Тобто в результаті нововведення підвищать мінімальну і максимальну пенсії, а також надбавки за додатковий стаж.

На надбавку в 740 грн можуть претендувати ті, хто отримував зарплату, приблизно в десять разів вищу за середню по країні. Як розповіли у пресслужбі Кабміну, прийдешній перерахунок уже закладений у бюджет ПФУ, тому жодних затримок не буде. «Індексація прожиткового мінімуму передбачена вже ухваленим бюджетом України на 2020 рік. Всі суми закладені в бюджет, виплати будуть здійснені вчасно», — розповідають в уряді.

Читайте також: Кожен другий українець залишиться без пенсії в 60 років: скільки коштує стаж для пенсії

Так, за кожен рік додаткового нормативного стажу (для жінок від 30 років, а для чоловіків від 35 років) нараховується надбавка в розмірі 1% прожиткового мінімуму. Наприклад, якщо жінка відпрацювала 40 років замість необхідних 30, то вона зараз може розраховувати на надбавку в розмірі 163,8 грн, а після перерахунку надбавка складе вже 171,2 грн. Всього підвищення можуть відчути на собі 6,8 млн осіб.

Нагадаємо, українців уже в наступному році чекає нова пенсійна реформа. Тих, хто вже вийшов на заслужений відпочинок, зобов'яжуть робити внесок на особистий рахунок. Ці гроші або візьмуть із уже наявних податків і внесків, або ж змусять платити додатково.

Схожі новини