Передплата 2024 «Добрий господар»

Лікарка попередила про цьогорічні небезпеки дитячого табору

  • 10.06.2020, 14:55
  • 764

Діти переносять коронавірус легко, якщо не мають хронічних захворювань, але їх не варто відправляти в дитячий літній табір, якщо вдома є онкохворі або люди з групи ризику зараження COVID-19

Таку рекомендацію в ефірі ObozTV озвучила лікарка-педіатриня Ганна Горбань. «Треба розуміти, що діти, які, зазвичай, легко переносять коронавірус, можуть принести інфекцію додому. Якщо в хаті є люди з онкологіями або люди з групи ризику, варто двічі подумати, чи потрібно відправляти дитину у табір», — сказала вона.

Медикиня назвала й інші ризики, пов'язані з перебуванням дитини в літньому таборі.

«Дуже часто в дитячих колективах виникають кишкові інфекції, оскільки організувати систему харчування у таких закладах надзвичайно складно. Можуть бути спалахи кору або вітряної віспи серед дітей, які не щеплені. Ймовірні й гострі респіраторні інфекції, якщо в таборі зафіксовано аденовірус або інші віруси», — попередила вона.

З огляду на це лікарка підкреслила, що батькам необхідно проконсультуватися зі своїм педіатром перед тим, як відправляти дитину в табір. Лікар має оцінити всі ризики.

Читайте також: МОЗ опублікувало правила роботи дитячих садків після послаблення карантину

Нагадаємо, головний санітарний лікар, заступник голови МОЗ Віктор Ляшко заявив, що в оздоровчих установах діти часто підхоплюють кишкові інфекції й потрапляють до інфекційних стаціонарів, де зараз є хворі на коронавірус. Він порекомендував не відкривати дитячі літні табори до стабілізації епідеміологічної ситуації.

Схожі новини