Передплата 2024 ВЗ

У Чернівецькій області іноземний злочинець поранив двох правоохоронців під час втечі

  • 10.06.2020, 11:15
  • 815

На Буковині правоохоронці затримали чоловіка, який намагався пограбувати будинок, а під час втечі поранив двох поліцейських

Про це повідомили в обласному управлінні Національної поліції.

«Оперативники управління стратегічних розслідувань отримали інформацію про те, що готується розбійний напад на приватний будинок місцевого мешканця.

Під час її відпрацювання інформація підтвердилася. З’ясувалося, що 36-річний громадянин іншої країни, у 2010 році був засуджений до 11-ти років позбавлення волі за скоєння тяжких злочинів на території Одеської області, зокрема і розбійного нападу", — розповіли у поліції.

Для затримання залучили спецпідрозділ КОРД через інформацію про можливу зброю в зловмисника.

«Затримання нападника проводилося у рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за частиною 3 статті.187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області, слідчі слідчого управління обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури області та за силової підтримки КОРД влаштували засідку в будинку місцевого мешканця», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Стрілянина посеред вулиці: у Миколаєві намагалися вбити відомого бізнесмена

У ніч на 10 червня чоловік проник до будинку через вікно підвального приміщення, але почувши фразу «Працює поліція», спробував втекти та почав стріляти у бік спецпризначенців. Двоє з них отримали вогнепальні поранення. Для затримання правоохоронцям довелося застосувати зброю, зловмисника поранили у стегно.

«Наразі поліцейських із вогнепальними пораненнями голови та гомілки, зловмисника з пораненням стегна госпіталізували, їм надається медична допомога. Вирішується питання щодо правової кваліфікації події», — резюмували в поліції.

Схожі новини