Передплата 2024 «Добра кухня»

Кожне друге крісло в залі очікування заблоковано

У Львові нарешті відкривають “повітряні ворота”: спочатку — внутрішні авіарейси

З 15 червня з міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького відновляться авіарейси. Спочатку внутрішні, пізніше — закордонні. Так, авіакомпанія «Роза вітрів» заявила, що з середини червня запускає щоденний рейс до Києва. А з липня ця ж авіакомпанія готова літати до популярних італійських міст — Риму, Мілану, Болоньї. Зараз львівське летовище активно готується до запуску рейсів. Все буде, згідно з вимогами карантину.

На підлозі біля авіакаси терміналу — «лінії розмежування», щоб пасажири зберігали двометрову дистанцію. Кожне друге крісло в залі очікування заблоковано, туди сідати не можна. Про заборону свідчать спеціальні наклейки на спинці крісла. «Розмежування є і в залі реєстрації на рейс, і в залі відльоту, — сказала директорка міжнародного аеропорту „Львів“ імені Данила Галицького Тетяна Романовська. — Також є обмеження щодо дистанції при вході в термінал, на виході на посадку. При вході кожному пасажиру будемо міряти температуру, в термінал пускатимемо лише пасажирів на рейс (без супроводжуючих, групи підтримки). Персонал та пасажири — у масках».

За словами Тетяни Романовської, через карантинний простій львівське летовище недоотримало 40−50 мільйонів гривень. «Ми максимально мінімізували витрати і наш збиток складає 22 мільйони, — відзначила директорка аеропорту. — Під час простою виплачували дві третини зарплат, мінімізували операційні витрати. Тримаємося на плаву».

Схожі новини