Вчені назвали ймовірну причину важких форм коронавірусу

  • 09.06.2020, 13:55
  • 785

Голландські вчені вивчали пацієнтів у лікарні в місті Нойгеген і помітили взаємозв'язок між рівнями вітаміну К і здоров'ям.

Таким чином, пацієнти, які померли від COVID-19 або увійшли в відділення інтенсивної терапії з цим діагнозом, не було дефіциту цього з’єднання, пише Хвиля.

«Я раджу приймати добавки з вітаміном К. Навіть якщо вони не допоможуть проти важких випадків COVID-19, це добре для судин, кісток і, ймовірно, для легень теж», — сказав один з дослідників Роб Янсен.

«Існує вітамін К1 і K2. К1 зустрічається у шпинаті, брокколі, зелених овочах, чорниці, всіх фруктах і овочах. K2 краще сприймається організмом. Це в голландських і французьких сирах», — додав він.

Вчені з Нідерландів ще не проводили клінічні випробування, що пов’язують вітамін K і COVID-19, але у світлі первинного дослідження вони рекомендують дотримуватися меж прийому цього вітаміну, за винятком тих, які приймають антикоагулянти.

Для решти, вітамін К є повністю безпечним.

Слід зазначити, що особливо високий вміст вітаміну К є в натто-традиційному японському блюді ферментованої сої.

Як пишуть японські вчені, в тих регіонах країни, де вони споживають багато natto, ніхто не помер від COVID-19.

Схожі новини