Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Бацька образився". Лукашенко розчарований тим, що його рецептів від COVID-19 не сприймають

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що жартував, коли радив лікувати COVID-19 роботою в полі на тракторі, але його слова "невідомо на що перетворили".

Про це глава республіки висловився під час спілкування з активом Могильовської області, передає TUT.BY.

«Ви пам'ятаєте мої ці жарти, які потім невідомо на що перетворили. Типу, трактор вилікує. Не галасуйте, не кричіть, не галдіть — краще в баню сходіть. Ну, жартома так було сказано. Але це було маячнею батьки, який, бачите чи, божевільний, і не знає, як лікувати людей. Хоча за цими фразами були дуже серйозні речі», — заявив політик.

Лукашенко посилається на свою заяву: «Приємно дивитися по телевізору — люди на тракторі працюють, ніхто не говорить про віруси. Там трактор вилікує всіх, поле всіх лікує». Про це він говорив раніше під час однієї з нарад. Тоді ж він порадив ходити в сухі сауни, оскільки коронавірус не виносить високої температури.

У Могильові президент також виступив біля Свято-Нікольського жіночого монастиря. Там, побачивши серед натовпу кілька людей у масках, він сказав:

«Ось маску на вулиці я вам не раджу носити. Маску, якщо вже хочете, — в приміщенні. Це ви собі заразу туди закинете і будете її тримати за маскою. Тому намагайтеся на вулиці ходити без маски, а в приміщенні, якщо у вас є бажання. Ну, краще в храм приходьте».

Він також порадив білорусам правильно дихати і займатися спортом: «Щоб у вас, в хвилину в спокійному стані було не 10−12 видихів, щоб у вас було до 55. Якщо ви хочете пройти і вижити. Тому стежте за своїм здоров'ям і показуйте іншим, як треба жити в цей складний кризовий час».

Лукашенко також назвав блефом критику його методів боротьби з пандемією.

«Ніхто не знає, що буде завтра. Тому, може, господь нам допоможе, хоч ми і зараз на нього ображатися не можемо. Візьміть, подивіться на смертність», — сказав президент.

Білорусі, за його словами, «поки взагалі вдалося уникнути крайнього сценарію», як було в Італії та Іспанії.

Схожі новини