Передплата 2024 ВЗ

Доступ до «Нафтусі» відкритий. Ціна літра цілющої води — 8 грн 70 коп

5 червня комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Трускавецької міськради дала дозвіл на відновлення з 8 червня роботи питтєвої галереї бювету мінвод.

За умови неухильного дотримання всіх протиепідеміологічних вимог, які регулюють роботу бюветів мінвод в Україні. Набирати воду дозволено лише у захисних масках, з дотриманням соціальної дистанції.

Працює бювет у три зміни. Перша — з 7-ї ранку до 10-ї, друга — з 12-ї до 15-ї, а третя — з 17-ї до 20-ї години. Людей, як і очікувалося, всередину приміщення не пускають. Центральний вхід закритий. Лікувальну воду відпускають через виведені назовні чотири крани, звідки можна набрати «Нафтусю», «Марію», «Броніславу» та «Софію». Але лише після того, як за обрану собі послугу розрахуєтесь у віконці каси.

Такса для всіх вод однакова — 8 грн 70 коп за літр.

Наразі невідомо, як на це відреагує громада Трускавця. Якщо ж говорити про перших відпочивальників, то, судячи з того, що вдалося почути та побачити від них сьогодні, оптимізму нових власників ТзОВ «Трускавецькі лікувальні води» (на балансі цього товариства перебуває бювет мінвод. — Ред.), які встигли поділитись своїми вони не поділяють.

«Чому я повинна пити холодну воду?» — не приховувала власного обурення та роздратування одна з перших відвідувачок після того, як з’ясувалось, що воду наразі відпускають без підігріву. За півгодини наших спостережень не почули жодного схвального відгуку. Люди або мовчки розрахувались у касі, або ж «плювалися».

Як далі буде — покаже час. Наразі ж за дві перші сьогоднішні зміни, як нам це вдалося з’ясувати, новими платними послугами скористались лише 64 відпочивальники та 4 юридичні особи, яким дозволено самовивіз. Єдина втіха: бювет, який за всю свою історію ніколи раніше не закривали, нарешті запрацював. У Трускавці сподіваються, що таких прецедентів більше не буде.