Передплата 2024 «Добра кухня»

Начхати на карантин: львівські спортклуби збираються відкритися всупереч забороні

  • 07.06.2020, 17:35
  • 932

Популярний спортцентр «Євроспорт», мережа фітнес-клубів «Олімп» та фітнес-клуб Forever заявили про повне відкриття залів у Львові із понеділка, 8 червня. У повідомленнях вказано, що робота клубів відбуватиметься з певними обмеженнями, але більшість послуг будуть доступними. Водночас діяльність спортклубів та фітнес-центрів у Львові досі залишається забороненою через високу кількість інфікованих на коронавірус, а рішення про їх відкриття прийматимуть лише 12 червня

Про це повідомляє Zaxid.net.

У розмові із журналістами власниця фітнес-клубу Forever Жанна Потапова розповіла, що про відкриття своїх закладів адміністратори фітнес-клубів домовилися ще в п'ятницю, 5 червня — після того, як стало відомо про подовження карантину на Львівщині.

Першим про відновлення роботи із понеділка заявив «Євроспорт». Повідомлення на сторінці закладу з'явилося в п'ятницю, 5 червня, за дві години після того, як обласна комісія техногенної безпеки продовжила карантин ще на тиждень.

«„Євроспорт“ відновлює роботу з понеділка, 8 червня. Ми турбуємося про вашу безпеку, тож деякі моменти у звичному режимі роботи клубу тимчасово змінені згідно з рекомендаціями МОЗ. Кожен клієнт зобов’язаний мати свій персональний рушник — тимчасово клуб рушники не видаватиме; групові заняття з фітнесу обмежені кількістю 10 осіб; запис на групові заняття з фітнесу буде відбуватись лише на рецепції при особистій присутності клієнта; заняття у дитячих групах наразі не відбуватимуться; СПА-зона залишається закритою», — вказано на офіційній сторінці закладу.

Читайте також: «Потерпаємо від збитків»: під міською радою Львова пікетують підприємці

Там уточнюють, що на території спортцентру поставили санітайзери, клінінгова служба працює у посиленому режимі, а тренажери та інвентар постійно дезінфікують.

Того ж вечора схоже повідомлення з'явилося на сторінці фітнес-клубу Forever, який працює на вул. Зеленій, 20.

Увечері суботи, 6 червня, така сама заява з'явилася на офіційному акаунті мережі фітнес-клубів «Олімп». Там також зазначили, що сауна з басейном та тренування з дітьми будуть тимчасово недоступними.

Цікаво також, що фітнес-клуби «Олімп» та Forever долучалися до акцій протесту під мерією та Львівською облдержадміністрацією, під час яких вимагали відкрити спортклуби. Минулого тижня було дві такі акції, остання — в п'ятницю, 5 червня, під стінами ЛОДА, коли там саме вирішували питання продовження карантину.

Тоді ж обласна комісія техногенної безпеки, зважаючи на те, що Львівщина вийшла на третє місце за кількістю інфікованих коронавірусом і тут щодня виявляють 65−90 нових випадків, вирішила продовжити карантин ще на тиждень, відтак заборони на роботу приміського громадського транспорту, відкриття дитсадків та спортзалів діятимуть щонайменше до 12 червня. У п'ятницю, 12 червня, обласна комісія знову розглядатиме можливість відкриття цих закладів.

Схожі новини