Передплата 2024 «Добрий господар»

Всеукраїнська Рада Церков просить про особисту зустріч із президентом Зеленським

  • 07.06.2020, 16:35
  • 870

"На порядку денному - необхідність формування державної сімейної політики, питання протидії домашньому насильству, яке збільшилося в умовах запровадженого в Україні карантину, та проблематика комерційного сурогатного материнства"

Ці питання та інші соціальні виклики Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій пропонує обговорити особисто з президентом України Володимиром Зеленським, передає Еспресо.TV.

«Рада Церков наголошує на необхідності формування державної сімейної політики з огляду на катастрофічну демографічну ситуацію в Україні, великий відсоток розлучень і дітей, що виховуються через це у неповних сім’ях. Необхідно спрямувати значні зусилля держави та громадянського суспільства на підтримку сімей, материнства та батьківства, на впровадження в навчальний процес програм із підготовки до подружнього життя, створення належних соціальних й інших умов для мінімізації практики абортів, на ліквідацію системи утримання і виховання дітей в інтернатних закладах та натомість популяризувати усиновлення серед громадян України», — зазначається у повідомленні на офіційному сайті об'єднання.

Крім цього, на думку ВРЦіРО, ще більш актуальною стає потреба об’єднання зусиль влади, світської та релігійної громадськості у вирішенні проблеми домашнього насильства, яке збільшилося в умовах запровадженого в Україні карантину.

Читайте також: Блаженніший Святослав закликає залишити християнські та світоглядні курси у школах

«Замість ратифікації так званої Стамбульської конвенції, яка ангажована гендерною ідеологією, Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій послідовно закликає уряд і парламент розвивати національне законодавство України з протидії домашньому насильству та насильству проти жінок. Тобто піти шляхом тих країни Європи, які також відмовилися від ратифікації цієї Конвенції (як приклад, Велика Британія, Ліхтенштейн, Латвія, Литва, Словаччина, Чехія, Угорщина, Болгарія, Молдова, Вірменія)», — наголошують у Раді.

Також, на зустрічі із Зеленським там збираються підняти питання «комерційного сурогатного материнства, яке заборонене в багатьох країнах Європи, однак багато років перетворилося на бізнес із торгівлі дітьми в Україні». Особливо актуально це тепер, «коли кілька тижнів все суспільство могло спостерігати, як кількадесят немовлят були покинуті у київському готелі, як „товар“, за яким не прийшов покупець».

Водночас Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій висловлює свою підтримку уповноваженому президента України з прав дитини Миколі Кулебі, «який відверто назвав ризики, на які наражаються жінки і діти, народжені внаслідок сурогатного материнства, ґрунтуючись на нормах законодавства».

Останнього разу президент Зеленський зустрічався з членами ВРЦіРО у грудні 2019 року напередодні зустрічі у Нормандському форматі.

Схожі новини