Передплата 2024 «Добрий господар»

Через так звані «плівки Деркача» Зеленський може отримати ворога у Білому домі – Стівен Комарницький

  • 07.06.2020, 12:38
  • 829

Якщо Володимир Зеленський не зупинить розслідування так званих «плівок Деркача», він зруйнує свій імідж серед української діаспори і втратить двопартійну підтримку у США

Про це пише у своїй статті «Розклад» на американські вибори: Україна порушила справу проти Джо Байдена" на сайті британського видання Byline Times журналіст та перекладач Стівен Комарницький.

Він наголошує, що президент Зеленський під час своєї пресконференції, присвяченій першому року перебування на посаді, припустив, що українське обвинувачення, пов’язане з Джо Байденом та колишнім президентом України Петром Порошенком, повинно бути «розглянуто». Комарницький зауважує, що Зеленський, очевидно, благословив обвинувачення, яке може зруйнувати стосунки України із США, коли демократи прийдуть до влади.

Автор також акцентує на тому, що об’єктом ворожості на цій пресконференції був Порошенко, однак Зеленський, «на подив журналістів, не припускав, що Байден, можливо, не зробив нічого поганого».

Стівен Комарницький також зауважує, що джерелом так званих «плівок Деркача» став український політичний діяч, який закінчив академію російської державної безпеки — ФСБ — у Москві у 1993 році. Він був членом партії експрезидента Януковича. Українська розвідка розглядає його як російського агента впливу — зазначає автор публікації.

Комарницький також зауважує, що «плівки» не містять жодних згадок ні про компанію «Бурісма», ні про які-не-будь корупційні пропозиції з боку ексвіцепрезидента США.

Читайте також: Рестарт «Українагейту», або як Україна знову потрапила у тенета політики США

Це розслідування компрометує електоральну нейтральність України, — пише Стівен Комарницький. «За словами Роберта Уолдека, адвоката, який досліджував зв'язки між США та Україною для основних засобів масової інформації: «Це схоже на те, що ми називаємо розгортанням політичного сценічного шоу в США». Відкриття справи, яка вплине на вибори в США, порушує політику нейтралітету України.

Якщо Зеленський не зупинить цього надуманого звинувачення, його імідж серед української діаспори, підтримка якої часто виявляється вирішальною, буде серйозно підірваний. Канадська група з питань демократії в Україні вже сказала: «Завдання президента Зеленського — підтримувати двопартійну підтримку США для України. Він повинен уникати вторгнення в політику партії США». Вони мають рацію. Якщо Байден виграє голосування в листопаді 2020 року, Зеленський опиниться перед ворогом у Білому домі, а також у Кремлі", — резюмує Комарницький.

Схожі новини