Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Одещині затримали іноземця, якого розшукує Інтерпол

  • 07.06.2020, 10:15
  • 831

На пункті пропуску "Чорноморський морський порт" в Одеській області правоохоронці затримали громадянина Туреччини, який перебуває у міжнародному розшуку за організацію незаконної міграції людей. Він хотів повернутися на батьківщину теплоходом

Про це повідомили у пресслужбі Одеського прикордонного загону.

Як зазначається, під час проходження прикордонного контролю спрацювала база Інтерполу. Перевіривши інформацію, прикордонники з'ясували, що іноземець перебуває у міжнародному розшуку.

Його підозрюють в організації нелегальної міграції в Молдові. У ДПСУ додали, що зловмисник збирався відправитися до Туреччини на теплоході Kaunas.

Однак його затримали, передали Нацполіції та проінформували Укрбюро Інтерполу в Києві.

Читайте також: Інтерпол перегляне запит РФ про затримання у Греції екскомбата «Айдару» Мельничука — Аваков

Нагадаємо, раніше в Івано-Франківську спіймали хакера, відомого під ніком «Sanix» (Санікс), якого шукали всім світом. Він продавав базу викрадених даних мешканців Євросоюзу, Північної Америки та пострадянських країн. Йдеться про сотні мільйонів адрес електронної пошти, паролі, пін-коди до банківських карток, електронних гаманців та платіжних систем, відомості про комп’ютери, зламані для подальшого використання у бот-мережах та організації хакерських атак.

Схожі новини