Передплата 2024 ВЗ

"Друга хвиля коронавірусу буде масштабнішою, ніж перша", - японський лікар

  • 06.06.2020, 11:55
  • 1 127

Японський лікар Акіхіро Сато назвав другу хвилю коронавірусу неминучою

За його словами, під час другої хвилі хворих може бути більше, ніж в першій, передають РИА Новости. Він пояснив це негативними результатами тестів на антитіла до COVID-19 по всьому світу.

«Поки позитивних реакцій на ІФА-тести, які проводять у Японії та інших країнах, дуже мало. Це означає, що решта населення, близько 99%, не перехворіло. Таким чином, можливо, що число заражених під час другої хвилі буде більше, ніж під час першої. Коли антитіла будуть у 60%, тоді нова хвиля заражень вже не буде страшною, але до цього ще дуже далеко», — сказав лікар.

Він переконаний, що система охорони здоров'я може виявитися не готовою прийняти відразу величезну кількість пацієнтів у разі стрімкого зростання захворювань. Сато назвав це головною небезпекою другої хвилі COVID-19.

Читайте також: Як дізнатися, що вже перехворіли на коронавірус: названо 5 симптомів

«Проблема в чисельності — 99% не перехворіли, тому якщо буде багато хворих, яким необхідна госпіталізація, то з'являться і тяжкохворі, яких через брак місць не зможуть покласти в лікарню. У цій ситуації навіть ті життя, які можна було б врятувати в інших умовах, врятувати не вдасться. Це найгірший сценарій. Якщо станеться різке зростання заражень, то жертви неминучі», — заявив лікар.

Медик припустив, що захворювання буде приходити декількома хвилями, поки в світі не з'явитися вакцина перевірена часом.

«Поки не буде вакцини, є ймовірність, що епідемія буде постійно повторюватися. Припускаю, що буде не тільки друга хвиля, а й інші, і нам доведеться жити з усвідомленням, що карантин можуть повторно запровадити у будь-який момент. Як в Кореї — вони знову оголосили про введення режиму самоізоляції через зростання заражень. Щось подібне, вірогідно, буде відбуватися і в інших країнах», — сказав він.

Схожі новини