Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Помер легендарний радянський актор Михайло Кокшенов

  • 05.06.2020, 15:53
  • 1 648

У Росії 5 червня на 84-му році життя помер відомий радянський актор, народний артист РФ Михайло Кокшенов.

Артист тривалий час лікувався в реабілітаційному центрі Підмосков'я. Про його смерть повідомила поетеса Любов Воропаєва на особистій сторінці в Facebook.

«Помер Міша Кокшенов. Світла пам'ять!» — написала Воропаєва.

Останні півроку актор боровся з важкою хворобою. 17 жовтня 2017 року Кокшенов був госпіталізований в реанімацію з інсультом, в лікарні актор провів кілька місяців. Після виписки він повністю припинив з'являтися на публіці.

Низка російських ЗМІ також повідомляли, що артист боровся з онкологією, проте ні сам він, ні його близькі цю інформацію не підтверджували.

Кокшенов народився 1936 року в Москві. У 1957 році він вивчився на інженера і деякий час працював за фахом. Однак уже в ті роки він почав будувати акторську кар'єру, знявшись в епізодичних ролях у фільмах «Висота» і «Дівчата». У 1963 році закінчив Театральне училище імені Щукіна.

Михайло Кокшенов знявся в більш ніж 100 радянських і російських фільмах. Серед найбільш відомих стрічок з його участю — радянські і російські комедії «Не може бути!», «Спортлото-82», «На Дерибасівській гарна погода, або На Брайтон-Біч знову йдуть дощі», «Гараж», «Ширлі-мирлі», «Найчарівніша і найпривабливіша» та інших.

Схожі новини