Передплата 2024 «Добра кухня»

Рибки Володимира Патика “попливуть” на початку липня

Про це розповів син відомого художника Остап Патик, який відновлює знищену мозаїку

Відомий львівський живописець Остап Патик щодня проводить багато часу на відтворенні зруйнованої мозаїки колишнього магазину «Океан», яка багато років тому з’явилася там завдяки батькові Остапа — Володимиру Патику. Він не просто взявся за відновлення відомих рибок, а просто домігся цього. Бо й справді, як можна було одним махом знищити пам’ятку? Остапові Патику обіцяли, що все буде відновлено, але він зрозумів: треба брати все у свої руки. Роботи тривали взимку, однак через карантин довелося уповільнити темпи. У якому стані зараз мозаїка, журналістові «ВЗ» розповів Остап Патик.

— Від загального обсягу роботи виконані на 25 відсотків, — каже Остап Володимирович. — Не впевнений, що ми завершимо повністю до кінця червня, бо не все так складається, як ми плануємо. Ще не усі матеріали нам довезли, і це нас суттєво гальмує. Точну дату здачі назвати не можу, але на початку липня, сподіваюся, усе буде готово. Ми працюємо інтенсивно — з 8-ї ранку і до 20.00.

— Скільки осіб задіяно над відновленням мозаїки?

— Нас лише троє — я і двоє помічників. Без підсобних робітників. Не можу нікого наражати на небезпеку. Є обмеження у час карантину, то доводиться дотримуватися усіх санітарних норм на будівельному майданчику.

Схожі новини