Передплата 2024 «Добрий господар»

Медикам, які працювали на “передовій” - сто тисяч посмертно

Родинам медичних працівників Львівщини, які померли від інфікуванням коронавірусом, бо під час пандемії працювали на передовій, виплатять по сто тисяч гривень матеріальної допомоги

Таке рішення ухвалили на сесії депутати Львівської обласної ради. Гроші на це передбачили у обласному бюджеті. Але яку суму потрібно і скільки постраждалих медичних родин отримають допомогу, ці питання Львівська ОДА має врегулювати до 1 липня.

На фінансову допомогу можуть розраховувати родичі лікарів, які працювали у опорних медзакладах, де приймали хворих на СOVID-2019 — Львівської обласної інфекційної лікарні, обласного госпіталю інвалідів війни і репресованих імені Юрія Липи (Винники), Центру легеневого здоров’я, Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит».

Також Львівська обласна рада започаткувала надання разової допомоги працівникам комунальних некомерційних підприємств, у яких підтверджено COVID-19 і які пройшли стаціонарне лікування (за період 12 березня — 15 травня 2020 року). «Аби допомогу отримали й ті працівники медзакладів, які захворіють пізніше, вирішено подовжити період до 5 липня 2020 року. Важливо, що ми додаємо до затверджених допомог не тільки оклади, а й надбавки», — наголосив на сесії голова депутатської комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Львівської обласної ради Олег Домчак.

Схожі новини