Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Головний санлікар виправдовує каву із Зеленським. Все пройшло гуд

  • 04.06.2020, 13:22
  • 1 004

Напередодні президент з чиновниками попив кави в Хмельницькому, відвідавши місцевий заклад. При цьому зараз всі кафе і ресторани повинні працювати на винос.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів про вчорашній похід з президентом Володимиром Зеленським до кафе, заявивши, що порушення карантину не було.

Про це він сказав в коментарі «Левому берегу».

«Що вийшло. Вчора президент зустрічався з бізнесом, було багато питань, в тому числі і по ослабленню карантину. Ми йшли центральною вулицею після обіду, хотіли взяти кави біля кафе на винос. Але один з рестораторів у цьому кафе сказав нам: «Ми вже готові сьогодні працювати за нормами, які головний санлікар вчора озвучив і показав».

Ми зайшли в зал подивитися, чи реально все готове, і як воно буде працювати. Щоб президент переконався, що проблем, якщо дотримуватися всіх норм, немає ніяких", — продовжує Ляшко.

Читайте також: Їм можна… Зеленський з командою порушив карантин, випивши кави у Хмельницькому

За словами Ляшка, персонал працював в масках і рукавичках, дотримуючись усіх правил.

«Я спостерігав, хвилювався, як дотримуються наших правил. Все пройшло гуд. Ми подивилися і пішли. Нічого такого не було, як розкрутили. Вчора уряд проголосував за відкриття закладів 5 червня. Постанову про правила роботи було опубліковано позавчора. І президент побачив, як вона може працювати — якщо люди сидять за одним столом, то не більше чотирьох осіб (не рахуючи дітей). І можуть сидіти без масок під час вживання їжі та напоїв», — сказав санлікар.

Натомість президент Володимир Зеленський заявив, що готовий заплатити штраф у випадку, якщо його візит до хмельницької кав’ярні визнають порушенням карантину. Так президент відповів на запитання місцевої журналістки.

«Я готовий віддати штраф, якщо я щось порушив… Мені сказали, запросили, я зайшов — усе там перевірили», — сказав він.

Схожі новини