Передплата 2024 «Добрий господар»

Все під контролем: очільник МОЗ назвав причину спалаху коронавірусу

  • 04.06.2020, 11:31
  • 1 084

В Україні 4 червня встановили антирекорд за кількістю заражених коронавірусом за весь час епідемії – за минулу добу захворіло 588 осіб.

У той же час зафіксували рекордну кількість пацієнтів, які одужали. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

«У нас сьогодні, з одного боку, є рекорд за кількістю людей, які одужали — 632 людини. А з іншого боку — антирекорд за кількістю хворих за весь час пандемії, 588 підтверджених випадків», — повідомив Степанов.

За його словами, зростання кількості інфікованих пов'язане з пом'якшенням карантину в Україні. Він зазначив, що ситуація була очікуваною і знаходиться на контролі МОЗ.

Читайте також: Плюс 588 за добу: коронавірус раптом із новою силою вдарив по Україні

«Звичайно, коли ми вводили пом'якшення і етапи по виходу з карантину, в тому числі застосувавши адаптивний карантин, у нас було розуміння, що, можливо, кількість хворих збільшиться. Міністерство охорони здоров'я повністю контролює ситуацію, у нас по кожному випадку відбувається епідемічний аналіз, ми аналізуємо загальні цифри і практично кожен випадок захворювання, встановлюємо контактних осіб, збільшуємо кількість тестувань», — запевнив міністр.

Степанов нагадав українцям про необхідність дотримуватися рекомендацій МОЗ, користуватися масками або респіраторами, антисептиками і дотримуватися соціальної дистанції.

Схожі новини