Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Повернення епохи Януковича: колишнього регіонала бажають призначити главою МОН

  • 03.06.2020, 17:55
  • 1 137

Комітет Верховної ради з питань освіти науки та інновацій на своєму засіданні 3 червня має розглянути прізвища кандидатів на посаду міністра освіти та науки України

За даними джерел «Української правди. Життя», один із можливих кандидатів — Сергій Шкарлет.

Наші джерела повідомляють, що його рекомендували ректори університетів під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.

Сергій Шкарлет відомий тим, що балотувався у депутати Чернігівської обласної ради від Партії регіонів. Також зізнавався в інтерв'ю, що на президентських виборах підтримував Віктора Януковича.

У 2015 році балотувався до Чернігівської обласної ради 7-го скликання від Блоку Петра Порошенко (БПП). У 2010 році Сергій Шкарлет був наймолодшим ректором України, очолював Чернігівський державний технологічний університет.

Нагадаємо, що 1 червня член наглядової ради Укрзалізниці Сергій Лещенко у своєму Telegram-каналі повідомляв, що новим міністром освіти та науки може стати доктор фізико-математичних наук Олександра Антонюк.

Читайте також: Мінкультури визначилось із кандидатурою мовного омбудсмена: що про нього відомо

Наразі обов'язки міністра освіти та науки виконує Любомира Мандзій.

Раніше на співбесіді в Офісі президента щодо посади міністра освіти і науки була народна депутатка від партії «Слуга народу» Юлія Гришина та президент Національної академії педнаук Василь Кремень.

Проте Василь Кремень заперечив плани очолити МОН, а Юлія Гришина ніяк не прокоментувала цю інформацію.

Схожі новини