Передплата 2024 «Добра кухня»

"Він був великим Митцем і великим Творцем свободи": Петро Порошенко взяв участь у прощанні з Мирославом Скориком

  • 03.06.2020, 16:09
  • 859

Безсмертна музика Мирослава Скорика була присвячена майбутньому і спонукала пишатися Україною

Про це під час прощання з Маестро сказав п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Сьогодні Київ. Завтра Львів. Вся Україна і весь світ прощається з великим Митцем, великим Українцем і великим Творцем свободи Мирославом Скориком.

Буквально нещодавно ми разом поруч сиділи на концерті у Київській Опері і слухали його чарівні твори. Ці твори були присвячені майбутньому. Це була абсолютно сучасна музика, як і все, що він писав — від першого його публічного представлення у шість років, коли рідна сестра його бабусі Соломія Крушельницька передрекла йому визначне музичне майбутнє, і до останніх концертів.

Пам`ятаю, ми були у Львові та ходили на один із них. Отримали велику насолоду. Я, тоді Президент України, мав унікальну змогу прослухати весь концерт разом із шанувальниками його таланту. І це був потужний заряд енергії", — поділився спогадами Петро Порошенко.

«Його безсмертна музика лунає зараз і лунатиме завжди. Скорик залишиться в історії мистецтва України. І ми, співчуваючи всім, хто його близько знав, і тим, хто спілкувався з ним через його музику — бо для кожного українця зараз це є велика трагедія з одного боку, а з іншого боку — привід послухати його музичні твори. І пишатися Україною. Пишатися, що ми українці, і вірити у велике майбутнє України. Саме на це надихало кожне спілкування з паном Мирославом», — сказав Петро Порошенко.

Схожі новини