Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Києві попрощалися з видатним композитором Мирославом Скориком

  • 03.06.2020, 15:55
  • 754

У середу, 3 червня, в Києві попрощалися зі знаменитим композитором Мирославом Скориком, який помер 1 червня

Траурна церемонія відбулася в головному храмі УГКЦ на лівому березі Києва. Панахиду очолив глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук, повідомляє OBOZREVATEL.

Попрощатися з Мирославом Скориком прийшло кілька десятків людей. Серед них музиканти, близькі та знайомі композитора. На церемонію також прибула Юлія Тимошенко.

«Сьогодні дуже сумно, мені здається, всім українцям, які вміють слухати музику. Скорик умів вчувати музику української душі. Умів передати її всьому світу. Його прекрасні твори завжди будуть звучати в нашому світі. Сьогодні сумна хвилина, але водночас світла — тому що Україна мала й матиме свого генія», — зазначила Тимошенко.

Також у храмі була нардепка, співголова фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко й ексміністр культури Євген Нищук.

«Я, як і багато хто з нас, із Мирославом Скориком познайомився через музику, тоді мені було 17 років, і я не знав про такого композитора. Потім мені пощастило безпосередньо познайомитися з ним. Ми працювали над деякими проєктами під час моєї роботи у міністерстві та спілкувалися досить часто. Очевидно, коли стикаєшся з такими особистостями… Це легенда, це той скарб, який залишиться з нами назавжди», — зазначив Євген Нищук.

Після прощання в Києві в четвер, 4 червня, труну з тілом композитора буде доставлено до Львова, де з 11:00 до 22:00 триватиме церемонія прощання в Архикатедральному соборі Святого Юра.

Схожі новини