Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Аналітики спрогнозували курс гривні до долара на місяць

  • 03.06.2020, 15:35
  • 1 029

В Україні курс долара в найближчий тиждень може опуститися до 26,5 грн/$, втративши близько 20 коп. у вартості

Такий прогноз озвучив фінансовий аналітик Єгор Комов, передає OBOZREVATEL. «З одного боку введення адаптивного карантину призвело до незначної активізації покупців і продавців валюти, з іншого ж ми бачимо, що імпорт все ще перебуває на досить низькому рівні, також все ще є надія на те, що кредит від МВФ буде затверджений в першій половині червня», — розповідає Комов.

Як мінімум перший тиждень червня, впевнені опитані аналітики, національна валюта стане плавно дешевшати відносно до долара. Експортери утримуються від активного продажу валюти у зв'язку з погашенням ПДВ та отриманням гривні, водночас іноземні інвестори продовжують виходити з ОВДП.

Які новини вплинули на курс долара:

  • Кабінет міністрів оголосив план дій щодо подолання наслідків кризових явищ, викликаних Сovid-19 і карантину;
  • уряд допускає скорочення ВВП країни в 2020 році на 4−8% в порівнянні з 2019 роком;
  • Нацбанк очікує піку рівня безробіття через коронавірус в другому кварталі поточного року. Раніше повідомлялося, що кількість безробітних в Україні через карантин виросло в травні на 48% - до 456,8 тис. осіб;
  • Україна на початку червня може отримати кредитний транш МВФ (прогноз прем'єрміністра Дениса Шмигаля).

Зауважимо, доти, доки МВФ офіційно не погодив меморандум, Україна взяла на себе зобов'язання не оголошувати умови кредиту. Однак в ЗМІ вже з'явилася версія меморандуму: Кабмін повинен скасувати регуляцію ціни на газ. Тобто тариф буде формуватися згідно з ринковими механізмами.

Читайте також: Фінансисти розповіли, чого слід чекати від курсу валют після скасування карантину

Нагадаємо, 29 березня Кабінет міністрів поновив макроекономічний прогноз для України, розробляючи зміни до держбюджету через коронавірус COVID-19. У ньому зазначено курс гривні до долара в середньому за рік — 29,5 грн.

Схожі новини