Передплата 2024 «Добра кухня»

Кабмін анонсував суттєві послаблення карантину: що дозволять з п'ятого червня

  • 03.06.2020, 16:15
  • 794

Кабінет міністрів вирішив послабити карантин із 5 червня, дозволивши повноцінно працювати закладами харчування, церквам – проводити богослужіння, а людям старше 60-ти покидати оселю

Про це повідомляє «Українська правда».

Урядовці одностайно внесли зміни до постанови від 20 травня № 392.

Пряма мова очільника МОЗ: «Пропонується дозволити з 5 червня 2020 року роботу закладів громадського харчування, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях за умови дотримання протиепідемічних заходів.

Дозволити проводити релігійні заходи на відкритому повітрі за умови контролю релігійною організацією дотримання фізичної дистанції між учасниками не менше, ніж півтора метри, та в приміщенні — за умови перебування не більше, ніж 1 особи на 5 кв. м. площі будівлі.

Дозволити з 5 червня особам, які досягли 60-річного віку, не дотримуватися умов самоізоляції.

Обмежити діяльність закладів оздоровлення та відпочинку дітей.

Дозволити проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти у віддаленому й дистанційному режимі.

Пропонується передбачити, що у разі невідповідності епідемічної ситуації у регіоні критеріям для послаблення протиепідемічних заходів протягом 3 днів поспіль регіональна комісія ТЕБ та НС збирається позачергово та приймає рішення про скасування або запровадження деяких протиепідемічних заходів".

Читайте також: П'ять етапів виходу з карантину. У Кабміну нарешті є план

Пряма мова міністра інфраструктури: «Пропонується запровадити поетапне відновлення повітряного сполучення та надання дозволу з 5 червня для внутрішніх авіаперевезень, з 15 червня — для міжнародних авіаперевезень».

Мінінфраструктури також запропонувало дозволити перевезення до 4 пасажирів на авто (без урахування дітей віком до 14 років). Виняток — родини.

Схожі новини