Передплата 2024 ВЗ

Як вберегтися від коронавірусу у громадському транспорті: поради від медиків

  • 02.06.2020, 19:15
  • 3 312

Центр громадського здоров’я назвав правила безпеки, дотримуючись яких можна забезпечити себе та близьких від інфікування COVID-19 у громадському транспорті

Про це повідомляє УНН.

«Вірус SARS-CoV-2 (збудник COVID-19) передається від людини до людини краплинним та контактним шляхами, тому в місцях великого скупчення людей є високий ризик передачі інфекції. Під час користування громадським транспортом може бути важко дотримуватись фізичного дистанціювання. Єдине, що може врятувати, — ретельне дотримання правил респіраторного захисту та гігієни рук є ключовими заходами безпеки», — йдеться у повідомленні.

Вказано, що за можливості краще уникати користування громадським транспортом.

«Тепла пора року створює хороші умови для пішої прогулянки та подорожі на велосипеді. Якщо ви все ж вирішили скористуватися громадським транспортом, запам`ятайте: перед тим, як зайти у нього, необхідно надягти маску. Під час поїздки у транспорті важко уникнути контакту з потенційно забрудненими поверхнями та предметами: поруччям, сидіннями, готівкою тощо. Тому після виходу майте на увазі, що руки забруднені і ними не можна торкатись обличчя, особливо очей, рота і носа», — вказано у повідомленні.

Читайте також: Перевір себе! Медсестра продемонструвала, як правильно носити медичну маску

Зазначається, що за першої можливості потрібно вимити руки водою з милом протягом 20−40 секунд або обробити дезінфектором із вмістом спирту не менше 60%.

Нагадаємо, в Україні зафіксовано вже 24 340 випадків COVID-19, з них 328 — за добу.

Схожі новини