Передплата 2024 «Добрий господар»

Заворушення у США: Трамп ввів війська до Вашингтона

  • 02.06.2020, 09:10
  • 1 308

Президент США Дональд Трамп розпорядився розгорнути військові підрозділи в Вашингтоні, щоб припинити безлади через вбивство Джорджа Флойда поліцейськими.

Він пригрозив зробити те ж саме в регіонах, де губернатори не можуть розібратися з протестуючими. Про це Трамп заявив під час прямого включення з Білого дому, передає «Укрінформ».

«Після того, що сталося в місті минулої ночі, я відправляю туди тисячі озброєних солдатів, військовослужбовців і правоохоронців, щоб зупинити безлади, крадіжки, вандалізм, погроми і безглузде знищення майна», — заявив Трамп.

Глава держави підкреслив, що мобілізує «всі наявні федеральні ресурси — цивільні і військові» для протидії протестам по всій країні.

Трамп сказав, що найбільше від заворушень страждають мирні громадяни. Він запевнив, що є союзником всіх мирних протестувальників. Однак, за його словами, протестами скористалися анархісти, палії, мародери і злочинці.

«Це не мирні акції протесту, це акти внутрішнього терору, знищення невинних життів і пролиття невинної крові, злочину і замаху на гуманність», — підкреслив президент США.

Він зазначив, що розпорядиться розгорнути війська в інших містах і штатах, якщо вони не будуть приймати необхідних заходів для захисту життя і власності місцевих жителів.

Схожі новини