Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Електронні паспорти не можна використати для виїзду з України, - ДПСУ

  • 01.06.2020, 19:34
  • 1 001

Державна прикордонна служба звертає увагу на те, що громадяни України не можуть використовувати електронний паспорт для перетинання державного кордону.

Про це повідомляє ДПСУ.

У ДПСУ нагадують, що згідно з постановою уряду від квітня 2020 року, е-паспорти у «Дії» є цифровими аналогами паперових документів. Особливої актуальності ця норма набуває в умовах карантину, оскільки цифрові паспорти можна використовувати як посвідчення особи: їх можна пред’являти представникам Національної поліції, при отриманні поштових послуг тощо.

Однак жоден із пунктів рішення уряду, не передбачає можливості пред’явлення е-паспорта для виїзду за кордон власне під час перетину державного кордону і проходження процедур оформлення зокрема.

«На сьогодні громадяни України можуть перетинати державний кордон України лише за наявності необхідних паспортних документів, в т. ч. паспорта громадянина України для виїзду за кордон та паспорта громадянина України, які визначені законодавством України, що регламентує оформлення осіб на кордоні.

Натомість прид’явлення електронних документів у мобільному додатку «Дія» можливе лише всередині країни у випадках згідно з переліком чітко визначеним відповідною постановою".

Схожі новини