Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Трамп на пороховій бочці: у Вашингтоні продовжують вирувати масові протести

  • 01.06.2020, 09:35
  • 906

У столиці США через масові акції протесту запровадили комендантську годину, яка триватиме з 23.00 до 06.00 за місцевим часом

Про це повідомила мер міста у себе в Twitter.

Крім того, за її наказом місцевих поліцейських підтримають солдати Національної гвардії. Співробітників апарату Білого дому попросили не наближатися до будівлі у зв’язку з протестами.

New York Times повідомило, що агенти секретної служби США відвели президента Дональда Трампа до бункеру. Пізніше стало відомо, що Трамп перебував у бункері близько години. Крім того, в укритті також були його дружина Меланія і син Беррон.

Раніше в підземному бункері на деякий час переховувалися 43-й президент США Джордж Буш і тодішній віцепрезидент Дік Чейні. Це було в день терористичних атак 11 вересня 2001 року. Після цього бункер майже не використовувався.

Читайте також: Заворушення у США: активістка звернулася з потужною промовою

Нагадаємо, протести в США тривають шостий день поспіль. До вечора 31 травня комендантську годину ввели як мінімум в 40 американських містах.

За даними Секретної служби США, в ці вихідні біля Білого дому постраждали більше 60 офіцерів і агентів Секретної служби.

Зазначається, що протестувальнки кидали в співробітників служби цеглини, камені, пляшки, феєрверки та інші предмети. 11 співробітників Секретної служби були доставлені в лікарню з травмами, однак їхньому життю нічого не загрожує.

31 травня також пройшли протести в Лондоні і Берліні. Приводом для протестів стала смерть афроамериканця Джорджа Флойда під час затримання поліцейськими. Один із полісменів притиснув його голову до асфальту, надавивши коліном на горло. Співробітник поліції тримав Флойда в такому положенні кілька хвилин, а той говорив, що він не може дихати.

Схожі новини