Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Може загинути половина населення Землі": світу загрожує нова небезпечна пандемія

  • 01.06.2020, 13:35
  • 15.2K

Науковці пророкують пандемію, наслідки якої можуть значно перевершити гучний коронавірус

Про це інформує видання Daily Mail.

Популярний британський учений Майкл Грегор вважає, якщо людство не почне поводитися інакше, то найближчим часом може загинути половина населення Землі. Потенційним джерелом спалаху нової хвороби він називав птахофабрики. Там утримують мільйони курок в «жахливих умовах».

Читайте також: Пандемія коронавірусу COVID-19 викличе голод «біблійних масштабів» — ООН

Грегор випустив на цю тему книгу, де є безліч посилань на різні наукові дослідження. У ній пандемію COVID-19 він називає «легкою репетицією на двійку». Адже це ніщо, якщо порівнювати з потенційною небезпекою від бройлерів.

Джерелами смертельних для людини вірусів Грегор вважає тварин. Наприклад, туберкульоз прийшов від кіз, кір — від кіз і овець, віспа — від верблюдів, проказа — від водяних буйволів, коклюш — від свиней, а черевний тиф — від курок.

Щоб уникнути пандемії пташиного грипу, Грегор радить знищити всіх курок у світі або ж змінити умови їх вирощування. Також вчений радить не годувати цих птахів противірусними препаратами, через які виробляються стійкі до них штами. Він стверджує, що поки на світі є птахи, будуть і пандемії. Тому є сенс відмовитися від споживання м'яса.

Схожі новини