Передплата 2024 «Добра кухня»

Росія може перезапустити план "Новоросія", - Рефат Чубаров

Росія може спробувати розширити територію, яку контролюватиме в Україні, для посилення себе в Криму і зміцнення позицій в "Л/ДНР"

Таку заяву зробив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України кількох скликань Рефат Чубаров в інтерв'ю «Апострофу». Він відповів на запитання про можливість відновлення в певному переформатованому варіанті проєкту «Новоросія».

За словами Чубарова, йому хотілося б сказати, що у РФ тепер не зважаться на те, що намагалися реалізувати в 2014 році, зважаючи на те, що українська армія вже зміцніла, а світ був у шоці через агресивні дії Росії.

«Але поведінка Москви, особливо в останні тижні, щодо «ДНР-ЛНР» — зокрема ультимативні заяви про те, що в разі, якщо Україна не дасть особливий статус цим самопроголошеним утворенням і не забезпечить проведення виборів до передачі контролю над кордоном з Росією, наводить мене на думку, що Росія може спробувати фактично розширити територію, яку вони будуть контролювати в Україні для посилення себе в Криму і закріплення своїх позицій в «ДНР-ЛНР». А це дійсно йде за лекалами «Новоросії», — підкреслив він.

Схожі новини