Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Коронавірус з'явився в Європі задовго до виявлення в Китаї: французькі лікарі зробили сенсаційну заяву

  • 31.05.2020, 15:36
  • 2 741

Французькі лікарі заявили, що новий коронавірус у країні міг з'явитися набагато раніше, ніж там було підтверджено перші офіційні випадки зараження (24 січня).

Команда дослідників із міста Кольмар на північному сході Франції сказала, що виявила два рентгенівські знімки, зроблені з 16 до 18 листопада 2019 року, які відображають симптоми, що відповідають COVID-19. Про ймовірний прорив медиків у гонці за встановленням, де і коли пандемія коронавірусу вперше потрапила в Європу, написало видання NBC News.

Якщо таку інформацію підтвердять, то це буде свідчити про те, що вірус поширився у Європі за два місяці до того, як Франція оголосила про свої перші випадки 24 січня, а ще — задовго до того, як COVID-19 було офіційно ідентифіковано в Китаї.

Вчені вважають, що відображення поширення хвороби на ранніх стадіях є ключовим для розуміння способів захисту людей та запобіганню другому спалаху.

Читайте також: Не на ринку в Ухані: Китай підтвердив нову версію походження коронавірусу

Так, нове спостереження очолив лікар Мішель Шмітт із лікарні Альберта Швейцера в Кольмарі. Під його керівництвом відділення рентгенології останні кілька тижнів проводило дослідження тисяч рентгенівських знімків грудної клітки з кінця 2019 року.

Пульмонолог, експерт із охорони здоров’я з Університету Вашингтона, лікар Він Гупта, ознайомившись із двома відповідними рентгенівськими знімками, заявив, що вони «відповідають» тому, що він бачив під час лікування пацієнтів із COVID-19.

Сам Шмітт сказав, що його команда тепер буде оглядати скани з жовтня. За його словами, чим більше інформації вони матимуть зараз, тим готовішими будуть до можливої ​​другої хвилі.

Схожі новини