Передплата 2024 «Добрий господар»

У Польщі носити маски на вулиці більше не потрібно

  • 31.05.2020, 11:56
  • 898

В Республіці Польща розпочався черговий етап пом’якшення обмежень, запроваджених через епідемію COVID-19. Зокрема, з суботи, 30 травня 2020 року, в Польщі скасовано обов’язок одягання масок на вулиці

Подробиці із посиланням на Польське радіо розповідає Еспресо.TV.

За словами прем’єра Матеуша Моравецького, діятиме один загальний принцип: у загальнодоступному просторі, якщо це буде можливо, необхідно зберігати 2-метрову дистанцію до інших людей.

«Це правило розповсюджується на простір під відкритим небом та на замкнені приміщення, де можна буде безпечно зберігати дистанцію, якщо для цього будуть відповідні умови», — зазначив він.

Моравєцький пояснив, що коли дві людини йтимуть близько одна до одної, то для таких випадків носіння масок рекомендується й надалі. Рота і носа не треба буде закривати в ресторанах та барах, коли клієнти вже займуть місця за своїми столиками. У крамницях, засобах громадського транспорту і релігійних спорудах маски й надалі будуть обов’язковими.

Міністр здоров’я Польщі Лукаш Шумовський своєю чергою додав, що на переважній більшості польської території епідемія вже йде на спад. Тому, на його переконання, можна вже відмовитися від вдягання масок на вулиці.

Схожі новини