Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Слуги народу» в понеділок обговорять питання можливої відставки Авакова, — нардеп

У понеділок, 1 червня, на засіданні фракції "Слуги народу" буде порушено питання можливої відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова

Про це повідомив в ефірі «Еспресо.TV» голова комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський.

«Відверто, позиції ще не сформовано — ми на фракції ще не обговорювали. У нас засідання відбудеться в понеділок увечері, якраз після засідання профільного комітету. Ми, звичайно, це будемо обговорювати», — зазначив Монастирський.

Він уточнив, що ключовим при оцінці ефективності керівництва МВС стане те, наскільки швидким було сприяння в розслідуванні у резонансних справах (про тортури і зґвалтування жінки в Кагарлицькому відділенні поліції й стрілянину в Броварах).

«Я прихильник того, що в цих випадках потрібно розбирати й причини, які призвели до цих випадків, і реакції відповідних органів на дану ситуацію. Тобто чи були факти приховування доказів у цих справах, наскільки було сприяння і яким швидким було розслідування. Я думаю, що це буде ключовим в оцінці та ефективності, в тому числі керівництва Національної поліції та профільного міністерства», — розповів Монастирський.

Схожі новини