Передплата 2024 «Добрий господар»

Сьогодні торгові центри відновлюють свою роботу: де саме

  • 30.05.2020, 10:15
  • 847

У Києві сьогодні, 30 травня, запрацюють усі торгово-розважальні центри, раніше закриті через початок карантину

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Як повідомляється, у кожного ТРЦ на вході розміщено плакати з нагадуванням про заходи безпеки, а трохи далі охорона і температурний скринінг. «Ми встановили рамки безпеки. Ми перейняли китайський досвід», — говорить комерційний директор ТРЦ Дар'я Завадська.

Температура висвічується після проходу під рамкою. Крім того, програма фіксує відсутність маски, розпізнає обличчя, визначає наявність металевих предметів. На будь-яке порушення повинна відреагувати охорона.

«Змусити вдягти маску або вийти із закладу ми, на жаль, не здатні. Такі повноваження є лише у правоохоронних органів. Ми можемо лише рекомендувати звернутися до сімейного лікаря, просимо не заходити в торговий центр», — пояснює директор ТРЦ Інна Сотникова.

У ТРЦ дуже сподіваються на розуміння людей, і відповідальне ставлення до правил. Адже дезінфектори є по всій території закладу, купити маски можна на вході, в спеціальних автоматах, ще і скрізь нагадування: на лавки сідати не ближче, ніж на півтора метра один від одного, і правильно стояти у чергах.

Читайте також: У Львові відновлює роботу ТРЦ King Cross Leopolis

Більше креативу там, де їжа. Столи тут складені і такими залишаться. «Завтра відкривається фудкорт, але буде працювати виключно на винос. Ми прибрали всі столики для того, щоб люди не могли сидіти. Щоб все було максимально безпечно», — пояснює менеджер торгового центру Єлизавета Левицька. Відновлена робота вуличних майданчиків, але також із дотриманням дистанції. Подекуди вони навіть уже відкриті. І подекуди видно, що дистанція між людьми не скрізь півтора метра.

Дитячі зони закриті. Продавці кажуть, що скучили за роботою. Заради безпеки відвідувачів персонал торгових центрів, переконують директори, не користується громадським транспортом, всіх привозять. А самі зали, які раніше прибирали двічі на день, тепер вимивають 10−12 разів. Також щоночі роблять дезінфекцію більш концентрованими сумішами.

Схожі новини