Передплата 2024 «Добра кухня»

Мафіозні пристрасті: поліція повідомила, що стало яблуком розбрату у Броварах

  • 29.05.2020, 21:55
  • 3 157

Після проведення першочергових слідчих дій підтвердилося, що стрілянина у Броварах сталася через розподіл пасажиропотоку

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Київської області, наразі затримано 24 учасники події. Слідством встановлено, що за напрямком «Бровари-Київ» працює маршрут 701, який обслуговує броварське ТОВ «Союз Авто», та маршрут 706 ТОВ «Євро-Авто-Альянс», власниками якого є підприємці з Києва. Під час проведення оперативних заходів поліція встановила, що правопорушники приїхали зі зброєю до Броварів вранці у період із 6:30 до 7:00 з боку Києва.

У поліції нагадали, що після стрілянини на місці події правоохоронці затримали 11 озброєних порушників, вилучили три транспортні засоби, а згодом на Вінниччині та Житомирщині було затримано ще 13 учасників конфлікту.

«Після проведення першочергових слідчих дій підтвердилася інформація, що стрілянина у Броварах відбулася через розподіл пасажиропотоку. Слідчо-оперативні заходи для встановлення та затримання інших учасників події тривають», — додали в поліції.

Читайте також: Стрілянина посеред вулиці: у Миколаєві намагалися вбити відомого бізнесмена

Нагадаємо, сьогодні, 29 травня, у Броварах Київської області стався конфлікт зі стріляниною щодо міжміських маршрутних перевезень. Внаслідок конфлікту постраждали троє осіб, двоє з них із вогнепальними пораненнями перебувають у лікарні.

Слідчі розпочали досудове розслідування у кримінальних провадженнях за ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами), ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна), а також за ст. 15, ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство двох і більше осіб) Кримінального кодексу України.

У зв’язку із стріляниною в Броварах т.в.о. голови Київської облдержадміністрації Василь Володін заявив, що «ситуація з нелегальними перевезеннями зріла роками». Керівництво області провело нараду з перевізниками, що працюють на броварських маршрутах, визначених КОДА, та з якими укладені договори на організацію перевезень (це, зокрема ТОВ «Євро-Авто-Альянс» (маршрути 706, 707) і ТОВ «Союз Авто"(маршрути 701, 803, 340, 906).

Ці перевізники стверджують, що до ранкового інциденту не мають жодного стосунку та працюють у штатному режимі. За даними КОДА, за понад рік жодних змін у цих маршрутах та переліку компаній, що їх обслуговують, не відбувалося. За даними МВС, у конфлікті взяли участь понад 100 осіб, один автобус з озброєними людьми приїхав із Вінниці, інша група трьома мікроавтобусами прибула з Києва.

Пізніше сьогодні від виконання обов’язків було відсторонено начальника Головного управління Нацполіції у Вінницькій області Юрія Педоса, а його заступника — начальника обласної кримінальної поліції та керівника оперативної служби звільнено з посад. Як пояснили в поліції, причиною стали грубі недоліки та прорахунки, допущені у службовій діяльності та в організації роботи оперативних підрозділів.

Схожі новини